Bizim Haberlerimiz


Kürdan Fabrikasında Yangın

Dün akşam kürdan fabrikasında çıkan yangın borsayı altüst etti. Et ve patlamış mısır dibe vururken, serçe parmak tırnağı hisseleri güne artışla başladı. Kibritte kıpırdanma görülüyor. Uzmanlar piyasaları rahatlatmaya çalışıyor: “Döner yememek çözüm değil” Konu ile ilgili görüştüğümüz kürdan kralı Şemsettin Küçüksu üzgündü: “Elektrik kontağından mı çıkmış yoksa yavru bir ejderha mı bilmiyoruz. Yirmi yıllık imparatorluk yıkıldı. Toplamda iki buçuk milyar kürdan pert. Elimizde kalanlar ise aşağı yukarı yedi bin ki onlar da geçen sezonun kalan ürünleri. Bu ancak birkaç esnaf lokantasına yeter. Ülkem adına üzgünüm.”


Süngerlere Bir Şey Olmadı


Yangının ancak sabaha karşı kontrol altına alınabildiği, konu ile ilgili olarak birkaç çakmak taşının ve o gün okuldan kaçan altı yaşında bir ejderhanın gözaltına alındığı da gelen haberler arasında. Çakmak taşlarının kimlikleri ile ilgili güvenlik nedeniyle bilgi verilmedi. Uzmanlar olayın nispeten sevindirici olan başka bir boyutuna dikkat çekiyor: Hemen bitişikteki sünger fabrikası. Yanda bulunan ve bulaşık süngeri üretilen tesisin de ciddi bir tehdit yaşadığı ancak zamanında yapılan müdahale nedeniyle en azından süngerlerin ucuz atlattığı konuşuluyor. Mikrofonumuza konuşan Çağdaş Tüketiciler Derneği Başkanı Saffet Özleğen: “Bu keşmekeşte bir de ev kadınları protesto eylemleri yapabilirdi. Beraberinde bulaşık deterjanları da çok olumsuz etkilenebilirdi. Tanrı bizi korudu. Yukarıdan bize baktı ve bu musibet şimdilik size yeter dedi.” şeklinde konuştu. 


Biz De Ekmek Yiyoruz


Sığır Yetiştiricileri Birliği de olaya müdahil oldu. Birlik Başkanı yaptığı açıklamada: “Sığırlar elimizde kaldı. Fiyatlar düştü. Nasıl oluyor anlamıyorum? Kürdan yoksa çatal var, yorgan iğnesi var… Günahtır. Biz de ekmek yiyoruz.”


İthal Kürdanlar Geliyor


Dış Ticaret Bakanı ise, derhal harekete geçerek kürdan ithalat ihaleleri açtıklarını, İsveç, Rusya ve Almanya’dan teklifler olduğunu, ancak bunun biraz zaman alacağını belirterek vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi.


Yengen Tas Kebabı Yapmıştı


Görgü tanıklarından M.K. (30) pişmandı: “Yangın ilk çıktığında kürdanlardan birinin sesini duydum. Koştum duvarın yanına geldim. Dumandan göz gözü görmüyordu. Küçük pencereden atlayıp yaralanmış. Ben de öncesinde sofradaydım. Ayıptır söylemesi yengen tas kebabı yapmıştı. Kürdanı görünce dayanamadım. Ne bileydim böyle olacağını. Kibrit de pahalanmış aksi gibi.”


Ya Hava Durumu.


Meteoroloji genel müdürlüğü yaptığı açıklamaya göre balkanlar üzerinde gelen çöl sıcakları bir hafta boyunca ülkeyi yakıp kavuracağını açıkladı. Serin havalara fırsat bilip ağacın altında uzanıp uyumaya çalışan oruçlu Nizamettin sıcakların geleceğini duyunca hemen ayaklandı başını kaldırarak havada bulut olup olmadığını kontrol etti. Nizamettin tek başına ayaklansa da hükümet bunun halk ayaklanması olarak algıladı ve Nizamettin’i meclise davet ettiler. Şu an itibariyle Nizamettin mecliste ve hava durumu tahmin bakanının sorularını yanıtlıyor.

Hava durumu tahmin bakanı “Nizamettin nedir bu isyan neden ağacın altında aniden ayaklandın?”  Nizamettin “ çok zoruma gidiyor sayın bakanım, neden kendi sıcaklarımızla yanmıyoruz da el alemin sıcaklarıyla yanıp kavruluyoruz, balkanlarda gelen sıcaklar zoruma gidiyor” dediğinde bakan Nizamettin i haklı bulup, Nizamettin mağdur olmasın diye Nizamettin in serinlemesi ve sıcaklarda etkilenmemesi için Nizamettin e bir şemsiye ve insan vücudunun münasip bir yerine takılarak çalışan bir mini vantilatör verir ve Nizamettin i ikna ederek ağacın altına gönderir.

Ve Spor?


Ceza sahasında patlayan top faciaya sebep oldu… Ünlü hentbolcu şike yaptı kimsenin ruhu duymadı… Hakemi nasıl da dövdüler… Ayrıntılar arka sayfada!


0 yorum :